12 Ekim 2011 Çarşamba

Gün Pazar,Etkinlik Brunch,Kıyafet Secimi???

Geçtiğimiz pazar bir Brunch düzenlendi Ankara Rixos Grand Otelde. Brunch BESVAK için düzenleniyordu. Yani Prof Dr. Ayşe Baysal Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı adına. Vakıf Sevgili ve Saygıdeğer Prof Dr Ayşe Baysal tarafından 2002 yılında kurulmuş. Amacı tabi ki dar gelirli beslenme ve diyetetik öğrencilerine burs sağlamak ve bölümün gelişmesine katkı sağlamak. Diyeceksiniz senin bu önemli vakıfla ne alakan var. Ben gizli diyetisyenim de ondan:) Tabi ki değil.Biliyorsunuz diğer işim işte bu:)   http://www.formeo.com.tr/ekibimiz/10/formeo-idari-mali-isler-yon-elvin-odaba.html Hem bu nedenle hem de manevi bir ayrıcalığı nedeniyle BESVAK benim için inanılmaz önemli. Çünkü misyonu çok değerli.Mutlaka destek olunması gerektiğini düşünüyorum.
Gelelim bloğumla alakalı olan kısmına:)

Tabi ki günü ve kişileri tek tek fotoğraflamam mümkün değildi. Çünkü katılımımın amacı tamamen destek vermek ve orada olmaktan keyif almaktan ibaretti.Bu nedenle bir look oluşturamadım sizlere. Ama Sevgili Elif ŞEN sayesinde elime geçen fotoğraflardan hem kendi seçimlerimi hem de etrafımdaki bayanlar tarafından yapılmış olan seçimleri masa üstüne yatıracağım:) Buyurunuz otelin fotoğrafçısının çektiği karelerden bir kaçı...

Brunch diyince akla bir de pazar günüyse hemen kıyafet olarak kot pantolon geliyor nedense.Gerçi benim hiç gelmez ama sanırım kot böyle günler için kolaylık yaratan bir seçenek. Bir de üst beden için seçilen beyaz gömlekler,bluzlar var. Bu brunch da hafta sonu olması nedeniyle kot pantolon ve beyaz üst seçimleriyle doluydu:) Bakınız tam da bahsettiğim gibi değil mi? Bu arada gerçekten beyaz güzel bir renk ve sanırım yakışmayan insan yok...
İnanın brunch da her yer kadındı neredeyse. Tahiminim 140 kadın 10 erkek vardı:) Bu kadar kadın yoğunluğunun olduğu bir meslek grubunda tabi ki şıklık kolgeziyor:) Bu nedenle daha dikkatli olmak gerekiyor...Kadın yoğunluklu bir davete katılıyorsanız siz siz olun mutlaka şık giyinin. Tabi ki şıklıktan kastım allanmak pullanmak değil:) Beni tanıyanlar az çok anlamıştır kastettiğim şıklığın dozajını.

Mesela Prof Dr. Ayşe Baysal o gün çok güzel asil bir renk tercihi yapmıştı siyah takımın içersine. Tam konumuna yönelik bir seçimdi. Mor tarihte hep asalet ve zarafeti temsil eden renk olarak geçer. İşte bu yüzden Ayşe Hocamıza mor renk çok yakışmıştı:)

Sevgili ablacığım ise tercihini beyaz şık bir gömlekle narçiçeği pantolondan yana kullanmıştı. Kemerindeki fiyonk ayakkabılarındaki ile uyum içerisindeydi. Gömleğinin modeline ise gerçekten bayıldım;)


 Duygu dolu anlar da yaşandı tabi ki... Teşekkürler Ayşe Hocam yetiştirdiğin bu güzel insan için, sağladığın tüm öğretiler için. İyi ki varsın....
Kıyafetimize bir de yakından bir göz atalım,Fotoğraflar için ise kusura bakmayalım:)
Peki nasıl kıyafetler renkler seçmeliyiz böyle günlerde?
Bana kalırsa canlı renklerden yana olmalı seçimleriniz. Çünkü o gün pazar, çünkü en enerjik olacağınız gün. İzlemlerime göre pazar günü çok özensiz giyinenlerin pazartesi gününe yani iş gününe tam olarak adapte olamadığı yönünde. Bu nedenle her gününüz özen dolu olsun. Seçimleriniz spor ya da klasik olsa dahi.Bahsettiğim konunun temeli aslında stil sahibi olmaya dayanıyor. Çünkü eğer stil sahibiyseniz her gün stilinizin izlerini taşırsınız üzerinizde.
Benim o gün seçtiklerim yukarıda da gördüğünüz gibi oldukça renkliydi...

Kimilerine göre oldukça renkli gelebilir fakat her ikisi de bu yılın moda renklerinden.
Sizce de iddalı ve enerjik değil mi:)
Gömlek:Massimo Dutti (bu sezon),Pantolon CBeymen(geçen sezon)

Soldan sağa bakarsak; evet, siyah bir elbisenin altına seçilen siyah çorap gayet yerinde bir tercih. Rengin aksesuarda kullanılması zaten biliyorsunuz hep önerdiklerimden. Yani sevgili Suzan'cığım da çok çok yeirnde bir tercih yapmış. İncecşk topuklu hardal sarısı süet ayakkabılarına ise bayıldım:)
Sanki biz böyle yanyana gayet güzel durmuşuz...

Dr.Elif ŞEN, kendisi Prof. Dr. Ayşe BAYSAL'ın kızı ve BESVAK ın yönetim kurulu üyesi. Bu brunch için kendisine buradan da teşekkür ederim. Ve tatlı izniyle kıyafetini değerlendirmek isterim:)
Elif Hanım'ın, hem konuşmacı olacağı için hem de günün anlam ve önemine istinaden seçtiği kıyafetini çok beğendim. Zarafet anneden kıza da geçiyor zannederim. Bir bütün olarak seçtiği elbise, renk, aksesuar ve saç taraması çok şıktı. O güzel güler yüzü ise zaten gün boyu eksik olmadı.
Her Yıl yapılması planlanan vakıf organizasyonunu tim diyetisyenlerin desteklemesini diliyorum.
Çok şıktınız bayanlar, bir kaç istisna hariç tüm bayanlar;)
Nice organizasyonlara:):):)
Sevgiler benden
elvinodabaşıpekiyiden

1 yorum:

S&A dedi ki...

GÖmleğin çok güzell,nerden?