15 Eylül 2011 Perşembe

Beyaz en çok annemin elbisesine yakışır

İşte o gün önemli bir gündü benim için. O gün çekimim vardı ve ben önceki gün yoldan gelmiştim. Biraz yorgundum ama 'işte bugün ne giyeceğimi sabaha bırakmamalıyım' dedim bir gece öncesinde. Dolaplarımın kapaklarını ardına kadar açtım.Tek bir kıyafet gözüme çarpmıştı. Onu daha önceleri bir çok defa giyinmek istemiştim ama giyinmemiştim. Hüzün de vardı beyazlığında, şefkat de. Ama artık giyinmeliyim dedim,askısından tutup şöyle bir baktım üzerimde. Büyüsü sarmıştı beni. Bana yakışması yakışmaması değildi beni büyüleyen.O elbisenin anlamıydı. Onu annemin üzerinde gördüğüm karenin hayal meyal hatırlanışıydı...
Elbise ipektendi ve eteklikleri piliseydi. Hemen bir ütü gezdirdim üzerinde gayet titizce. Daha sonra tekrar kaldırdım dolaba.
Sabah olmuştu.Çekim sonrası İstanbul'a gitmek için yola çıkacaktım. Rahat bir kıyafet seçmeliydim aslında ama zaten o kadar rahat olacaktım ki içinde henüz bilmiyordum.Giyindim ve aynaya baktım...

Zaten hiç unutmuyorum ama tekrar onu hatırladım.
Gözlerimin yaşlardan buğulanmasından mı bilemiyorum sanki o olmuştum, annem olmuştum çünkü aynada gördüğüm ben değildim. Beni görmesini çok diledim içimden ve o anda huzur doldu içime. 'Devam et tamamla kıyafetini geç kalacaksın bu güzel güne'dedi bir ses. Belime acı kahverengi kemerimi doladım. Ayaklarıma ise yıllar önce üniversite yıllarında Antalya'dan aldığım sandaletlerimi giyindim. Çantam o gün beni ağırlığıyla yormayacak cinsten olmalıydı. Ve kahverengi küçük çantamı aldım. Makyajımı oldukça doğal tonlarda uyguladım. Saçlarımı ise kıyafetime yakışır şekilde toparladım.
Artık eve veda etmeli beyaz elbisem ve ben(seni çok özlüyorum annem) Sonunda işin yolunu tuttuk.






 O gün saat 10:00 da buluştuk Burcu ve Aylin ile.

bu çekmeceye bir göz atın:www.fotografcekmecesi.com

İnanılmaz keyifli bir çekimdi. Burcu da Aylin de ben de çok heyecanlıydık. Burcunun oyunculuk için bir ajansa göndermek üzere portfolyo çekimi olacaktı o gün. Aylin ilk kez böyle bir iş almıştı. Kendisi de İzmirden düğün hikayesi çekiminden o sabah dönmüştü. Ben ise ilk kez profesyonel anlamda styling yapacaktım.
Bir önceki gün atmış olduğum hazırlık mailinde Burcu ya önerilerim olmuştu.




Burcu ise kendi fikirlerini de katarak güzel parçalar getirmişti yanında. İçlerinden bir kaçını seçtik ve çekim için Seğmenler Parkına doğru yol aldık. Çok eğlendik çok ama işimizi yaparken de oldukça ciddiydik:)
Akabinde bir cafe restorana gittik öğle yemeğimizi yedik kahvelerimizi içtik ve bilerek seçtiğimiz o cafenin iç tasarımından faydalanarak orada da çekim yaptık.
Çekimin fotoğrafları için bir sonraki yazımda görüşmek üzere:)
Sevgiler benden
Yani
elvinodabaşıpekiyiden

3 yorum:

pelin dedi ki...

coook begendim bu yaziyi, elbise harika ve sana da cok yakismis.

Ciiden dedi ki...

Cok duygulandım okurken, cok yakısmıs anneciğinin kıyafetleri sana..

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

tesekkür ederimm yorumunla tekrar okumus oldum ve annemin beyaz elbiseli halini tekrar hatırladım, sevgiler...