18 Ağustos 2014 Pazartesi

iki, 2 yaş bir arada:)

Yıl 2011!
Biz yani ikimiz; ablam ve ben hamileyiz.
Aramızda var 25 gün fark.
Ardından 2012 ve ay olmuş haziran ay olmuş temmuz. İkimiz birden anneyiz.
Sonra yıl olmuş 2013 Allah'ın işine bak çocuklar 25 gün arayla 1. yaşlarına giriyorlar! Sanki aralarında 25 gün var :p :)  Bizi almış bir telaş. Doğumda kırklar karışır muhabbeti(o da neyse hiç bir şey karışmadı aklımızdan başka:), ardından ilk yaşlar yine peş peşe 25 gün arayla (ilginç:)
Yok 'nasıl yapsak' 'ilk yahu bu!' 'en güzeli olmalı' falanlar havada uçuşuyor. 'Acaba çocuğumuz rahat eder mi' 'acaba konuklarla güzel ilgilenebilir miyiz' 'Uyurlarmış tam kutlama anında!!' derken geçip gitti günler. İçimize de sinmişti hani. herkesler tüm sevdiklerimiz gelmişti. Babanneler, dedeler,büyükbaba,dayı, hala, kuzenler falan. Hatta biliyor musunuz bir beyaz kelebek bile vardı havada uçuşan...
Sonra geldi 2014!
Hala yoğun çalışıyoruz hala işler birbirini kovalıyor ve biz aylar öncesinden aldığımız randevumuza yani Aylin'le çekimimize bir hazırlık yapamayacağımızı anlıyoruz.
Diyoruz ki; 'yorgunum/yorgunuz' 'yapmasak mı?' 'Mira/Mavi çok üzülür yıllar sonra' 'Bir de Aylin!!! hı? of çok ayıp olup iptal edemeyiz'. Tamam abla yaz; kimleri davet edelim/ Elvin, yok o tarih olmaz bu olsun' vs vs vs...Aylin'le konuşuyoruz ' öyle büyük bir şey bekleme olur mu? Hatta biz bize olabiliriz. Belki olmayabiliriz bile:):) Hahahaha. Diyor ki daha iyi :) Delidir Dünya'nın en tatlı delisi. Fotoğraf delisi:)
Sonra biz yine de rahat etmiyor tekrar düşünüyoruz;-Nerde yapsak'lar, nasıl giyinsek'ler, konsept nasıl olsun'lar- birbirini kovalıyor. Hatta davet edeceğimiz sevdiklerimize hafta sonu burdasınız değil mi doğumgünü yapıcaz bile demiş olabiliriz::) Sonra bir bakıyoruz hafta sonu gelmiş çatmış ve ortalıkta hiç bir hazırlık yok.
Tamam, nefes alalım, odaklanalım! 'sadece fotoğraf çekinelim' hı süper fikir bence, sence? diye mırıldanıyoruz. Büzüşen yüzler, kırılan hayaller derken ablam namı diğer organizasyon mucidim 'Piknik yapalım' diyor. Kendi aramızda yapalım.-
Diyoruz süper fikir yaratalım hayal pikniğimizi şöyle mütevazi olsun. Yaptıklarımızı yiyelim, çocuklar uyursa uyusun, ağlayan ağlasın ve sadece annesinin babasının başını ağrıtsın:):) Oyun mu oynamak istiyor oynasın, üzerini mi kirletecek amannnn boşver kirletsin. Takılalım biz bize... diye konuşuyoruz.
Sonra ver elini Zara Home, Mudo, English Home vs. Topluyoruz gözümüze hoş gelen piknik detaylarını. Malum severiz ya partidir , eğlencedir, sürprizdir; 'elimizde de mevcuttur süs püs' diyoruz. Bir gün önden hazırlıyoruz her şeyi. 'Mavi ve Mira'ya piknik var bugün' diyoruz. Tabi ne anlama geldiğini anlamadan seviniyorlar. Tamam tamam abarttım o kadar da anlıyorlar canım:):)
Tamamen spontan evlerden de getiriyoruz bir iki şey.
Ver elini Hacettepe Beytepe Kampüsü Yeşil Vadi..
Harika bir yer. Gitmediyseniz gidin. Cennet gibi...
O gün de boştur diye düşünüyoruz ama bir bakıyoruz kurulacağımız yer dolmuş:(
Yılmıyoruz!! Gölün etrafına gidiyoruz. Yolda ablam diyor ki harika bir yerdir. Bir varıyoruz cennet!!!
Öyle bakınırken; 'Hadi sizle başlayalım diyor Aylin ve Kadir bizimkilere. E bir yerden başlamak gerek:)
'Eğleniyorlar, harika kareler yakalıyorlar' diyorum, rahatlıyorum. O arada bizim kız namı diğer Mira mızmızlanmaya başlıyor. Etek bunaltıyor, üst değiştirmek istiyor.
Doğum günleri diye hediye yollayan muhteşem insan Meltem Hanım'ı yad etmek istiyorum kalsın diyorum.Kabul etmiyor ama bir iki kare yakalıyorlar.
'Gölde pek fotoğrafı olmayacak bizim bücürün' Neyse ki Mavi'min olacak' diyorum. Yolda ormana giriyor bıdıklar kozalak falan topluyorlar. Sonra çıkıyoruz vadiden...
Alıyoruz çocukları bir park buluyoruz. Hadi başlasın piknik diyoruz. Hepimiz acıkıyoruz. Kuruyoruz piknik sofrasını. Her getirdiğimiz paketten cicili bicili alakasız şeyler çıkıyor:) Biz hazırlıyoruz meğer Aylin ve Kadir iş başındaymış.
Keyifli bir gün geçiriyoruz ama aklımda hep 'bu sefer hiç emin değilim, nasıl kareler çıktı ortaya acaba. Hem Mira tütüsünü bile çıkardı nasıl olabilir ki... Buralar eskiden hep tütüydü. Tütüsüz kızın doğum günü mü olur!!!Ne alaka değil mi? Sonra amann diyor giydiriyorum puantiyeli pantolonunu.
Sonuca bakıyorum da;
Oraya buraya ne koyduysak meğer hepsinin bir yeri varmış çekmecede.Puantiyeli pantolonun da Mavi'nin üflediği püf çiçeğinin de. Meğer Fotoğraf Çekmecesi için kareler saklıymış her yerde. Biz sıradan insanlar onları göremesek de 'şunlar da şurda dursun hem güzel de oldu bak' desek de görenler varmış işte.
Bugün geldi albümler, geldi cici cici paketler.
O kadar özeliz ki biz!!
Ben demiyorum sen öyle hissettiriyorsun!
Siz yapıyorsunuz bunu...
Aylin sen başkasın
fotoğrafların da öyle
Kadir sen de başkasın...
Çektiğin videoyu çok merak ediyorum:)
Ya, ben niye ağladım ki sanki?
Bak yazınca hiç öyle ağlanacak bir şey de yokmuş:)
.... Kadir'in fotoğraf çekimi sırasında bir de video çekeceğini söylemişti Aylin. Bize hediyelerine bakar mısınız? Ayna ayna var mı daha güzel hediye bu dünyada:):) Demişti ki; yıllar sonra Mira'nın, Mavi'nin size ne hissettirdiğini anlatın onlara, ne bileyim Mira neden Mira falan, Mavi gerçekten mavi mi gibi:) Bir sürü şey düşündüm kesin ablam da düşünmüştür. Dedim ki 'şunu söyleyeceğim, bunu unutma Elvin, tamam mı' diye de tembihledim kendimi :) Ama gelin görün ki anne olacağı geldi aklıma. Sonra da annem... Niye ağladın Elvin? Ağladım işte...
Video mu? o sonra gelecek;)
Şimdilik bana da sürpriz olan şu karelere eğer bu kadar satırdan sonra bakmaya takatiniz kaldı ise bakın olur mu? Yani benim için bizim için önemli... Bakmazsanız da şurada bir yerlerde dursun...
Ve dileğim Mira ve Mavi de bir gün anne olsun.
En önemlisi sağlık olsun, sevgi olsun, mutluluk olsun...daha ne olsun; bir de şükürler olsun











 


 Sadece tütü etek mi bir ara gömlek de çıkmıştı:)

 Ve bizimkiler ormana girer!!!








 Piknik alanında hazırlıklar başlar:) ve büyüklerden öğrendiğimiz çocuklara ayrı sofra kurma klasiğini biz de uygularız hahaha. E malum 2 yaş 'benimmmm' dedikleri dönem. Onların da masası olsun:)



 Aylinin çektiği fotoğraflardan karma  geliyor. Bunları da dekorda kullanmış olabilirim:)


Dürümler tam buğday lavaşı, lütfen ama:)














 Çok yakınımızdaki park imdadımıza koşamasa bile olduğu yerde durursa;)








 İtiraf ediyoruz: Yedik!


 Mira daha Mira değilken bir peruktu. Ona gülüyoruz:)







 Video anı!!!



 İşte paketlerden çıkan alakasız bir şey daha ama nasıl da durmuş fotoğrafta:)
 



 Video anı!!!








O gün yanımızda olan biricik ananemiz Vesile Hanım'a, Cemi' mize çok teşekkürler. Gerçekten sürprizsiniz, çok seviyoruz...
O gün yanımızda olmak isteyen ama tüm bu yetismezlikler yüzünden bizi mazur gören dostlarimiz öyle iyi ve öyle degerlisiniz ki tek eksik sizdiniz tek bunun için üzgünüz...

Bilmem ilham verir mi ama harika bir 2 yaş kutlamasıydı.
Not: Çocukları kendi haline bıraktığınızda ortaya çıkan kareler bir başka oluyormuş. Özellikle 2 yaş için tavsiye ederim.
Bir de Fotoğraf Çekmecesini yine hep hep tavsiye edeceğim.
Aylin hep ol hayatımızda, iyi ki vardın ve varsın da:)
ve Kadir teşekkürler sana da ben mi ben kimsenin karşısında kolay ağlamam aslında...
Fikir mucidi ablacım, canımmmm, tatlı kocalarımız iyi ki iyi ki varsınız...


7 yorum:

Grace Happy dedi ki...

okadar guzelsınız kı her seferınde msallahlarıma tahtalara vuruslar eslık edıyor sız hep mutlu olun guzel kardesler

fatma dedi ki...

Simdiye en kadar yayinladiginiz en guzel ve ozel post olabilir 😘

Unknown dedi ki...

ah elvin, ah elvan, ah aylin ve ahh ahhh mira-mavi... abla-kardeş ayrı hastayım da size ve çocuklarınıza, aylin'imle birleşince mükemmelleşiyorsunuz!!! aylin hep hayallerimizi gerçekleştirmeyi nası başarıyo ben de bilmiyorum ama çoook iyi yapıyo bu işi.

nice yaşları olsun minik kuzuların, hepinizi tek tek öperim :*

Nihalce Handmade dedi ki...

Sizi çok seviyorum.41 kere masallah size.seni aglarken gorünce inan benimde gözlerim doldu.neler hissettigini cok iyi anlayabiliyorum.iyiki hayatımdasınız iyiki varsın.hep mutlu olun i şallah.💟💟💟💙💙💙💛💛💛

Beauty Follower dedi ki...

Great photos
you all look so happy and stylish!
Have fun :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

Grace Happy: çok çok tatlısın amin canım hepimiz mutlu olalım:)
Fatma: bence de olabilir:)
Pınar Tatlısu Moralı: amin canım olsun. Diğmi nasıl başarıyor bir sırrı var kesin:)
Nihalce:çok çok teşekkürler tatlım bizde seni seviyoruz. Amin hepimiz olalım:)
Beauty Follower: Thanks a lot muck:)

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Maşallahhhhhh. Ya aşık oldum fotolara, yaptıklarınıza... İçten, doğal ve her anı mutlu mutlu bir doğum günü olmuş. Nice güzel yaşlara...