23 Ağustos 2014 Cumartesi

kıyafetler...

İnsanın kendini rahat hissettiği bir tarz muhakkak vardır.
Mesela eteklerin kadınlar için değil de erkekler için olduğunu düşünsenize?
Şimdi düşününce gözünüze pek hoş gelmemiş olabilir ama fiziksel rahatlık tarafından değerlendirilmeli konu:)
Misal zamanla pantolonun kadınlar için oldukça rahat bir seçenek olduğu kanıtlanmış. Pantolon zaten geniş olan kıyafet skalamizda yerini almis:) Erkeklerde ise durum sabit!
Ne diyordum işte benim de kendimi iyi hissettiğim kıyafetler var. Misal sonbahar yaklaşırken giyineceğim için sevindiğim; binici pantolonlarım, blazer ceketlerim ve onlarla yaptığım kombinlerim...
Bugün üzerimdekiler ise çok çok rahat olmasa da kendimi iyi hissetmemi sağlayan kıyafetler.
Duruşumu değiştiren,omuriliğimi dikleştiren kıyafetler!!! Çünkü fitler;)
Okuduğum bazı makalelerde omuz ve bel ağrılarının artmasına bol kıyafetlerin etkisinin olduğu düşünülüyor. Şöyle ki bol kıyafetler tercih ettiğinizde omuzlarınızı düşürüyor, karın kaslarınızı bırakıyor ve bu ikisine bağlı olarak da belinize gereksiz yere yüklenebiliyorsunuz.
Üzerinize uygun darlıktaki kıyafetlerin ise tam tersi etkisi var!
Renklerle kan akışınızı hızlandırmak enerjinize enerji katmak mümkün ama bugün pek renkli giyinmediğim için o konuya değinmeyeceğim:)
Misal devasa çantalar!!! Hepsinin hayranıyım ve yaklaşık 2 yıl öncesine kadar küçük olan tek bir çantam bile yoktu. Ama gelin görün ki boyun fıtığı bu çantalardan hiç hoşlanmıyor. Dr umun uyarısını hatırlıyorum da: 'mesela işe şu büyük çantanızı değiştirmekle başlayabilirsiniz Elvin Hanım'. Allahtan clutch modası geldi de rahatladım:)
Bir de toplu o şahane topuz saçlar. Hani ben yaparım ve herkes bayılır ve 'nasıl yapıyorsunuz' diye sorar ya onun da bir kaç handikabını sizinle paylaşabilirim. Ne zaman öyle bir modelle işe gelsem akşam başım veya boynum ağrıyarak eve dönüyorum. Çünkü neden? çok uzun olan saçlarımla yaptığım o koca gerçek topuzun anlamı;  başımın üzerine yerin var ama hayli ağır bir yer canım' türünde:) Başımın üzerinde olan bu ağırlıkla ve çekilen saç köklerimle akşam tüm günü irdeliyoruz.Duyduklarımla gözlerim yaşarıyor desem:):)
Bu anlattıklarımın hepsi geri bildirim sayın okuyucum.
Ayaklar mı?
Bakın o konu çok derin:)
O konuya da başka bir zaman gireceğim ama şimdilik uzun topuklu nude ayakkabılarımızla mutlu olup ufak ufak ilerleyelim...
Sahi neydi en rahat hissettiğiniz tarz, biraz da sizi dinleyelim:)



 

Etek:bir butik;)
Atlet:Zara
Ayakkabi: Hotic
Saat:Benetton
Kemer:Ipekyol



Hiç yorum yok: