28 Nisan 2014 Pazartesi

trenchcoat, siyah ve beyaz=güç?

Merhabalar benim canımlarım:)
bugün konumuz biraz siyah biraz beyaz.
Ne zaman siyah beyazı birlikte kullansam küçükken erkek olmaya özenen Elvin gelir aklıma. Ben çok küçükken arada erkek olmak isterdim. Çıtı pıtı bir kız olduğum dönemlerim de olmuş fakat erkek olmak istediğim erkek gibi görünmeyi, dövüşmeyi(evet bildiğin dövüşmek), konuşmayı sevdiğim bir dönem de vardı. Kendimi öyle olunca niyeyse güçlü hissederdim. Halbuki bizim evin baskın karakteri, kendisinden bir bakışından korkulanı; annemdi:) Ne ilginç ki ben yine de erkek olmanın kuvvetle ilişkisi olduğunu düşünmüşüm. Gerçi fiziksel kuvvetmiş aslında kastetmeye çalıştığım. Biliyor musunuz jüdo bile yapmışlığım var:):) Neyse işte her ne kadar kadın olmaktan sonsuz mutluluk duysam da arada siyah beyaz giyinmek bana kendimi olduğumdan güçlü hissettirir.
'Nasıl kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı' demişse Cemal Süreyya, siyah beyazın birlikteliğinin de güçle bir ilişkisi olmalı diye düşünüyorum.
Bir de trenchcoat aşkı var!
1. Dünya Savaşı sırasında askerlerin rahat hareket edebilmesi için, ağır ve rahatsız kabanlara, paltolara alternatif olarak tasarlanan trençkotlar, zamanla normal hayatta da yer bulmaya başladı. Dikiminde gabardine kumaş kullanılan ilk trenchcoat Thomas Burberry tarafından İngiliz ordusu askerleri için tasarlanmıştı. Daha sonra maalesef ki 2. Dünya Savaşı da kapıyı çaldı ve bu kez de Avrupa ülkelerinden de bu kullanışlı hafif dış giysiye ilgi duyuldu. 
Askerler sivil yaşamlarına döndüklerinde kullanmaya devam ettikleri trenchcoatlarla kadınlara da örnek oldular. Belki de konunun özlemle bir ilişkisi vardı ya da yine güçle. Tıpkı siyah beyaz kıyafetlerin kullanımı gibi trenchcoat ı giyinen kadın güçlü, karizmatik ve stil sahibiydi. Kim bilir bu benim tespitim;)
Günümüzde bahar aylarının gelişiyle olmazsa olmazımız haline gelen bu dış giyimin siyahı, beji ve deve tüyü en çok tercih edilenler arasında. Bu parçanın Burberry dışında da farklı markalarda farklı alternatiflerine rastlayabilirsiniz. 
Güç e değindik, siyaha değindik, beyaza değindik, trenchcoat'ın tarihine bile değindik. Ama bir sarı kafa muhabbeti yapmadık. Sizin için öpüyorum Mira'mın sarı kafasından...








Bu ofisteki yeni odamın yalnız ağacı:)













Beyaz gömlek: Beymen Club
Pantolon: Zara
Çanta: Yargıcı
Babet: Nine West
Siyah bilezik: Park Bravo
Trenchcoat: Burberry
Sevgiler benden
yani
elvinodabaşıpekiyiden

3 yorum:

minikkus dedi ki...

Resmen trenckotun tarihini anlattin ve Burberry nin neden bu isi bu kadar iyi oldugunu ispatladin bize belgelerlen:) ne de iyi ettin bebegim:)
Bu arada senin trenckot da yeni bir bebek olsa gerek, coook yakismis gule gule giy sari kafali bebegimin sari kafali anasi ❤️

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

hahaha evet ya kendimi tozlu kitapların satır aralarında buldum ahahah:) Senin gibi yazılanların kıymetini bilenlere gelsin bu yazım:) Teşekkürler bebişim

Unknown dedi ki...

merhabaaa blogun harika bayıldımm :))
ben de beklerim öpücükler