6 Aralık 2012 Perşembe

moretek!

Sayın okuyucularım hepinize merhaba
bugün sizlerle; 'mor nasıl bir renktir,hangi dilden dilimize hoşgelmiştir, soyu sopu nedir, en güzel etek mordan mı olur,mor hangi renkle kardeştir' gibi konu ve soruları irdeleyeceğiz:) <3
Şöyle bir paragrafla yanıtlayacak olursak;
En kısa dalgaboylu, elektromanyetik tayf'da daha çok maviye yakın olan renge mor deniyor efenim. Kendisi hem ara hem de soğuk renk olarak tanınır. Farsça demir pası anlamına gelen mur sözcüğünden dilimize geçtiği  sanılmaktadır. Mor asaleti lüksü ve zenginliği çağrıştırır. 
Evet en güzel renkli etek mordan olur.
Yani öv öv bitmeyen bu renk siyahla kardeş gibidir. 
Kardeşi ile morun olumlu etkileri ve olumsuz etkilerinin benzer olduğu saptanmıştır.  Kim saptamıştır orası bilinmez ama ikisi bir birine uygun kombinler kullanıldığında çok ama çok yakışır.
Bugün üzerimde mor mini dar bir etek(her ne kadar modeli bu kombinde belli olmasa da), siyah -son zamanlarda en çok beğendiğim- gömlek, piti kurdeleli kareli kumaş ayakkabılar ve deri bir ceket var.
Geçen gün bahsettiğim defileye işte bu kombinle katılmıştım ama tabi ki bazı detaylar farklıydı.
Gömlek, Özgür Masur imzalı. Koleksiyonlarına bayıldığım modacıyı belki dizilerdeki kıyafetlerden hatırlarsınız. Tasarımlarını en çok severek giyinen isim ise Bade İşçil.Tabi ki benim dışımda:) Son koleksiyonuna bir göz atın derim ve lafı çok uzatmadan fotoğraflara geçer, hepinizi öperim
Eteğin rengi fuşya mı çıkmış ne?  aaaaaa:O
Neyse fuşya da candır;)










Sevgiler benden
yani
elvinodabaşıpekiyiden


8 yorum:

Nihalce Handmade dedi ki...

etek etek etekler senden sorulur her zamanki gibi çok şık :)

begum begum huuu dedi ki...

kesinlikle fusya candır mor konusunda aynı seylerı soylemek ısterdım ama pek mumkun deıl benım adıma :) morla aramız hıc bızaman cok ıı olmadı :) dolaba bı bak mor kıyafetlerımın sayısı bı elın parmakları gecmez:)
ama sen cok yakıstırıosun o ayru :)
ayrucaaa gomlek cok başarılı :) sevdım mı evet coook sevdım:)

begumyagci.blogspot.com

minikkus dedi ki...

mor güzeldir, kalem etek şahanedir, ikisi de kabulümüzdür ^.^

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

nihalcim çok teşekkürler utandım şimdi bak
begümcük tümden mor kıyafetler katlanılmaz haklısın ama arada iyidir hoştur bir de tonuna bağlıdır tabi:)gömlek de seni sevdi bu arada:)
minikkuş minikuş nerdemişşşş gelmemişşşşş özlenmişşş, tabi ki tşk kabül günü için:P

Zeynican dedi ki...

ooo süper... birde o saçlar ne güzel toplanmış onu da anlatın bize :)

Kuzununannesi dedi ki...

artık fannım bılyıorsun degılmı :) pozların nasıl seker yer onemlı degıl senın ıcntenlıgın yeter..cok guzel bır kombınle daha karsımdasın ohhh mısss

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

Zeynican cım:) anlatayım tabi özellikle tertemiz değil de bir günlük saçla şahane oluyor ama bir gün tüm modelleri kameraya çekip yayınlayacağım söz;)
Kokoşum beğendin mi öperim sevinirim ki buna ben:)

Ufuk dedi ki...

Pembe ve siyah bu kadarmi uyumlu yakistirilir....fit gorunumden kaynaklaniyor sanki::)) Miss Beuatifulll harika keyifli postlar bu tarz yeni post yakisir size:) ayaklariniz gordugum en guzel ayaklar cook iyiler ve zarifler yaaa:)))