20 Aralık 2015 Pazar

değişim

Her pazar yeni bir haftanın yani değişimlerin habercisi benim için.
Bugün de öyleydi.
Değişim denilince aklıma iyi şeyler geliyor
Değişimin rakamı bende 7.
Aşağıda göreceğiniz fotoğraflar ise #Stil7 projemizin ilk kombinine ait.
Aynı gün içerisinde 7 kez başkalaşmayı denedik :)
Oldu.

Bir kitapta okumuştum. Kitap bir tiyatro hocasına aitti. Diyordu ki; hangi kıyafeti giyinirsen onun karakterine bürünebilmek asıl mesele. Ya da hangi karakterdeysen ona uygun kıyafetleri tercih etmek de önemli aynı şekilde. Satırlar tam olarak bu şekilde olmasa da ben bu şekilde yorumladım.
Elime gelen senaryoları okurken karakterleri tek tek giydiririm zihnimde. Eğer kostümle karakter uyumsuzsa olmuyor! Hatta izleyici de 'birşey olmamış ama ne tam olarak anlamadım' diyebiliyor. Ya da tespiti tıpkı dediğim şekilde yapıyor 'bu karaktere bu kıyafet hiç olmuş mu?'
Bir dizinin, bir filmin, bir reklamın tadının damağınızda kalması, mesajını tam olarak size aktarması için biçilmiş kaftanlara ihtiyacı var. Her karakterin her sahnenin biçilmiş kaftanı ayrı.
Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi.
Aslında hepimiz kendi hayatlarımızın başrolünü oynuyoruz. Üstelik tek bir karaktere de sahip değiliz. Türlü türlü şapkaları olmayan yoktur sanırım. Aynı kişiyi iş yerinde yönetici, evde anne/baba- eş, dışarıda arkadaş rolleriyle görebiliyoruz. Sadece iş hayatındaki sahneleri için bile farklı farklı kostümlere ihtiyacı var insanın.
Stil7 bu ihtiyacı karşılayan, hayatında 'değişim' isteyen, yeni başlangıçları planlayan herkese hitap eden bir proje.  Detayları daha sonra üçümüz anlatırız o ayrı ama bu ve bundan sonraki postlarda paylaşacağım karelerde emeği geçen Aylin'e Kadir ' e ve Uğur 'a ne desem az. Seviyorum.
Hadi şimdi biraz bu posta bakalım yeni haftada da önümüzdeki maçlara bakarız:)
Mutlu haftalar













Sarı Gömlek ve Pantolon Askısı: HM
Siyah Bluz: Tüzün
Kot: GAP
Saç Şal: Mango
Küpe: Atolye Modern

4 yorum:

minikkus dedi ki...

O değişime feci ihtiyacım var. gerçi düşününce kafamda 3462342 tane şapka var ama :))) olsun, insan yine de farklı görünmek istiyo, rollerinden sıyrılarak ^.^

bu projeyi çok seveceğimi şimdiden hissediyorum. meyvelerini yemeye başladık bile, negzel <3 (aşırının aşırısı begenmiş de, bilgisayardan yazdıgı için imoji koyamamış)

buğulu makyaj dersine ek olarak kafaya şal dolama dersi de talep ediyorum :) gerçi kafam sarımsak gibi oluyo öyle şeyler takınca ama olsun, deneriz:) önemli olan katılmak sonuçta:P

çok seviyorum! <3

my lifebook dedi ki...

O duvar kağıdını bi yerde görsem aklıma ilk sen gelirdin heralde. Nerden buldun arkadaşım bu kadar güzelini ve kendine ait olanını. Bi de kafandaki çok yakışmış:) Ben de heves ediyorum ama Asiş kuzenim gibi olmadık şeylere benziyorum. O zaman sen tak biz sana bakalım. Bi de makyaj dersine beni de yazın:)Ha bir proje filan diyorsunuz ben daha eteklerin devamını ceel kataloğu filan beklerken stil7 diyosunuz kafamı karıştırıyosunuz:) Tamam çalışkansınız tamam yaratıcısınız ama yavaş gelin lütfen ya, ya da baya aptala anlatır gibi anlatın bana da hastaglerden filan anlam çıkarmaya kasmayım ben olma mı:)

minikkus dedi ki...

ahaahh normalde böyle yorumlara geri dönüp bakmam ama resmen blogger beni dürttü, stileo'nun postuna yeni yorum gelmiş dedi, hem de fungoç yazmış dedi:) ahahaahah çok güldüm yaaa yorumuna. kuzen oldugumuz için tabi, ne taksak kafa sarımsak gibi olacak:P Gerci Fındaya da cok yakısır eminim! cünkü dünya "en çok bere yakışan" kadını kendisi, şalda da imkanları zorlayabilir. Bide bana bak mesela, nebçim :))))

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

minikkuşum ve fundam oy benim yorum yazdıklarında sevinçten kafamı duvarlara vurduklarım (kalça değil o kafa haha) Size her şey yakışıyor bunun farkında değilseniz o başımdaki sargıya dolarım sizi olmadı kendimi de içine dolarım üçüz gibi gezeriz. Ne kadar da benziyorsunuz derler fena mı:) Bu arada Funda ya da sana da çok yakışır bir de üstüne buğulu makyaj oldu da bitti maşallah:) Çok seviyorum çok özlüyorum ya yazık bana